EquiTV.cz

reklama 21C
banner
banner
banner
reklama

Česká parkurová jednička Aleš Opatrný v Olomouci

19.06.2017  |  AUTOR

Během mítinku Světového poháru J&T Banka CSI3*W Olomouc 2017 se ve dnech 22. až 25. června představí divákům vedle dalších výborných sportovců také dlouhodobě nejúspěšnější český reprezentant Aleš Opatrný. Více čtěte v tiskové zprávě...

reklama 22B
banner
banner
banner

 

Během mítinku Světového poháru J&T Banka CSI3*W Olomouc 2017 se ve dnech 22. až 25. června představí divákům vedle dalších výborných sportovců také dlouhodobě nejúspěšnější český reprezentant v parkurovém skákání Aleš Opatrný.
 
Ten přitom v České republice nestartuje poslední dobou příliš často. Člen českého národního týmu Aleš Opatrný, který je nedílnou součástí špičkové stáje Czech Equestrian Team, si však i letos našel v nabitém závodním programu cestu do olomouckého Equine Sport Centra, aby se tam zúčastnil čtvrtého ročníku závodů Světového poháru J&T Banka CSI3*W. 
 
„Do Olomouce se moc těším, závodil jsem tam minulý rok a myslím, že mítink je rok od roku lépe zorganizovaný,“ uvedl Aleš Opatrný ke své plánované účasti. „Ve vyšších soutěžích se chystám závodit s Idariem, Dimarem a Santorinem,“ prozradil mnohonásobný mistr České republiky, jaké svěřence do Olomouce přiveze. Doplnil, že využil příležitosti startovat také v túře pro mladé koně a rozšířil sestavu o šestiletého Forevera a sedmiletého Kaizara.
 
 „Závody v Olomouci jsou pro mě výjimečné tím, že mají vždy vysokou diváckou účast. Publikum nás povzbuzuje, což je skvělé. Mě osobně se vždy lépe závodí, když vjedu do arény a lidi mi zatleskají a podpoří mě. To mě vždy motivuje a dělá mi to radost,“ popsal Aleš Opatrný pocity, které má s olomouckým mítinkem spojené. Právě domácí prostředí odlišuje podle jeho slov tyto závody od všech ostatních. A to i těch nejprestižnějších, jakými jsou CSI5* v rámci Longines Global Champions Tour a Global Champions League, kterých se letos český reprezentant pravidelně účastní v barvách celku Berlin Lions. „Nedělám rozdíly v týmových soutěžích mezi národním celkem v Pohárech národů a mezinárodním týmem Berlin Lions v Global Champions League. Pokaždé se snažím naplno bojovat za družstvo, jehož jsem členem a vždy za ním stojím. Měl jsem třeba obrovskou radost z našeho výkonu v Poháru národů před pár dny v Sopotech, kdy nám těsně uniklo třetí místo, a za sebou jsme nechali takové národy, jako jsou Belgičané, Britové nebo Irové,“ prozradil Aleš Opatrný, jaký je jeho vztah k týmovým soutěžím, v nichž nezávodí jen sám za sebe. 
 
Aleš Opatrný je nejvýše postaveným českým jezdcem ve světovém žebříčku Mezinárodní jezdecké federace, který se objeví na olomouckém kolbišti. Sám však svou pozici v různých žebříčcích a bodováních příliš bedlivě nesleduje. „Občas se na žebříčky podívám, ale není to tak, že bych je sledoval pravidelně při každé aktualizaci. Když se v nich dobře umístím, tak z toho mám samozřejmě radost. Důležitější však je, aby koně byli zdraví. Když jsou v dobré zdravotní kondici, přichází pak i dobré výkony, potažmo body do různých žebříčků a seriálů. Každopádně jsem opravdu moc rád, že mám díky Czech Equestrian Teamu možnost startovat v tak prestižní světové sérii, jako je Global Champions Tour a Global Champions League. Samotná účast je pro mě maximální motivací,“ popsal matador české skokové reprezentace. V Olomouci bude pro Opatrného největší hnací silou tradičně skvělá divácká kulisa a atmosféra. „Budu se snažit podat co nejlepší výkony a budu přát samozřejmě hodně úspěchů i ostatním českým jezdcům, abychom domácí fanoušky potěšili a nabídli jim kvalitní sportovní podívanou,“ dodal na závěr Aleš Opatrný.
 
Podrobnosti o programu mezinárodních skokových závodů J&T Banka CSI3*W Olomouc najdete na internetových stránkách s adresou www.csiolomouc.cz. 


reklama 23C
banner
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳06.04. ⏰09:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰13:30 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰14:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ
NEPŘEHLÉDNĚTE