EquiTV.cz

reklama 21A
banner
banner
banner
banner
reklama

ČSP Velká cena Kolína v Němčicích pro Treteru

22.05.2016  |  AUTOR

Staronovým vítězem v rámci Českého skokového poháru se v neděli 22. května stal Vladimír Tretera. Loňský vítěz z Martinic si v sedle Quentina 6 zopakoval pocit vítěze a při Velké ceně Kolína konané v Němčicích slavil v letošním roce poprvé prvenství…

reklama 22C
banner
banner
banner
banner
 
Vladimír Tretera a Quentin 6 předvedli v rámci bezchybných výsledků nejrychlejší jízdu ve finále Velké ceny Kolína. Tam se probojovala nejlepší desítka ze základního kola. To se jelo na parkuru stupně obtížnosti T*, tedy s výškou překážek 145 centimetrů. Jak se jezdci před začátkem soutěže shodli, jednalo se spíše o středně těžkou zkoušku. To posléze potvrdily i výsledky nezvykle početného startovního pole. Cestu na start této soutěže si našly i dvojice, které pravidelně jednotlivá kola Českého skokového poháru neobjíždí.
 
 „Byl to náš první start v rámci těchto čtyřdenních závodů, ale Quentin je již zkušený a navíc příští týden startuje na mezinárodních závodech v Šamoríně. Tam bude na této výšce začínat úvodní den, tak se na to v Němčicích výborně připravil. Moc dobře se tento parkur jezdil,“ popsal Vladimír Tretera. „Obával jsem se hlavně Jaroslava Jindry, který umí být hodně rychlý,“ doplnil Tretera, jenž si vedení nakonec udržel. Poslední startující a zároveň v základním kole nejrychlejší dvojice – Jaroslav Jindra a QentinoDonth-M – zaostala za vítězným časem více jak vteřinu a musela se spokojit s druhým místem.
 
Úspěšný český reprezentant ve všestrannosti Miloslav Příhoda nastupoval do základního kola Velké ceny ani ne s vidinou účasti ve finále, ale především dobrého výsledku. Nakonec se s klisnou Clear Jolie do finále probojoval a navíc v něm napodruhé nechyboval. Díky rychlému času si dojel pro skvělou třetí pozici. Absolutně nejrychlejší finále předvedl Aleš Opatrný a Idario van het Netehof. Jedna lehká chyba na kolmém skoku je však zařadila na čtvrtou příčku. 
 
Ne příliš často se stává, že by bezchybných soutěžících v základní části Velké ceny bylo více než deset, což je počet účastníků, kteří postupují do finále. O pokračování v soutěži se tak pomalejší jízdou připravili mimo jiných i nejvíce bodující jezdci v dosavadním žebříčku – Marek Klus a Rudolf Doležal. Marek Klus si přesto udržel vedení v průběžném bodování. Do finálové čtyřky by se aktuálně dostali ještě Vladimír Tretera, Jaroslav Jindra a Aleš Opatrný. 
 
Nedělní program Českého skokového poháru by nemohl proběhnout bez dvou dílčích finále rámcových seriálů. V soutěži Czech Junior Cupu, kde se na parkuru L**/S** (120/130 cm) sešla silná konkurence, se o první příčky poprali především jezdci z mladší věkové kategorie do 15 let. Nejlepší dosažený čas se neustále zkracoval, až se zastavil na hodnotě 31,75 vteřiny. Ten společně s čistým kontem vynesl vítězství Tereze Svobodové s koněm Maryland. Druhá dokončila Anna Lani Novak a Lolla Trench před třetí Sárou Finsterle s Elektrou 3. Do rozeskakování přitom postoupilo 14 dvojic. 
 
Mnoho startujících mělo i rozeskakování Amateur Tour na parkuru stupně ZL (110 cm). V něm byl však scénář této zkrácené trasy parkuru odlišný. Zcela suverénně a s přehledem si totiž dojela pro první místo Karolína Javorská a Singapore. Tato dvojice dojela do cíle o více jak tři vteřiny rychleji než do té doby vedoucí Jana Halámková a Cornela 1. Karolína Javorská zároveň dokončila se svým druhým svěřencem, klisnou Collie, na třetí pozici. Svým druhým startem při Českém skokovém poháru tak opět v nedělním finále nenašla přemožitele.
 
Český skokový pohár nyní čeká další zastávka v Litomyšli, respektive v nedaleké obci Suchá, kde se bude bojovat o další pohárové body ve dnech 2. až 5. června. Ještě před tím se zájemci mohou podívat na zkrácený záznam Velké ceny Kolína, který odvysílá Česká televize ve středu 25. května od 18.30 hodin na programu ČT Sport. Další informace najdete na internetových stránkách s adresou: www.ceskyskokovypohar.cz


reklama 23A
banner
banner
banner
banner



Diskuze

Přidávat příspěvky mohou pouze registrovaní uživatelé.





 

▶️ PROGRAM PŘENOSŮ EQUITV.CZ
DATUM ČAS DISCIPLÍNA MÍSTO LINK
SO⏳23.03. ⏰14:00 skoky ZJP Královice  
NE⏳24.03. ⏰09:00 spřežení ZJP Královice  
SO⏳06.04. ⏰00:00 spřežení Slatiňany  
NE⏳07.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳07.04. ⏰00:00 skoky Zduchovice  
SO⏳13.04. ⏰00:00 dostihy Most  
SO⏳13.04. ⏰00:00 klusáci Chuchle  
ČT⏳18.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
PÁ⏳19.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
SO⏳20.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 spřežení CAI Kladruby  
NE⏳21.04. ⏰00:00 dostihy Chuchle  
NE⏳21.04. ⏰00:00 skoky ČSP Hořovice  
PÁ⏳26.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
SO⏳27.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
NE⏳28.04. ⏰00:00 skoky CSIO Zduchovice  
I vaši akci může EquiTV vysílat ŽIVĚ!
Chtěli byste realizovat on-line přenos z vaší akce na EquiTV.cz? Kontaktujte nás co nejdříve na e-mailu: equitv@equitv.cz

 

Kompletní informační servis ze světa koní
Jezdci.cz EquiTV.cz
ČLÁNKY ZPRÁVY KRÁTCE AUDIO VIDEO
Každá stovka pomůže: Podpořte nás členstvím ve fanclubu Jezdci.cz a EquiTV a mějte od nás informace v předstihu…
Fanclub JEZDCI.CZ Fanclub EQUITV.CZ

 

NEPŘEHLÉDNĚTE